Pludmales festivāla "Tele2 Baltic Beach Party" otrajā dienā sestdien, 26.jūlijā, Liepājā par dažādiem pārkāpumiem ierosināti pieci kriminālprocesi, no tiem trīs jau ir atklāti, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas priekšniece Sintija Virse.
Policija pārbaudījusi 19 personas, no tām 10 nosūtītas uz ekspertīzi narkotisko vielu klātbūtnes noteikšanai organismā. Konstatēti četri narkotisko vielu glabāšanas gadījumi, vienā no tiem sākts kriminālprocess.

Virse apstiprināja, ka Liepājas pludmales festivālā aizturēts arī kāds dīdžejs, TV raidījuma vadītājs, pie kura atrasti 0,3 grami zaļganas krāsas masas, iespējams, marihuāna. Viela nosūtīta ekspertīzei. Arī persona nosūtīta uz ekspertīzi narkotisko vielu klātbūtnes pārbaudei. Visticamāk, šī persona tiks saukta pie adminstratīvās atbildības.

Arī iepriekšējos gados Liepājas pludmales festivālā aizdomās par narkotisko vielu lietošanu tika aizturētas sabiedrībā pazīstamas personas.

Jau ziņots, ka festivāla pirmajā dienā Liepājā kopumā tika pārbaudītas 49 personas, no tām 14 nosūtītas uz ekspertīzi narkotisko vielu klātbūtnes noteikšanai organismā, konstatēti pieci narkotiku glabāšanas gadījumi.

Vakar policija noformējusi deviņus administratīvo pārkāpumu protokolus, no tiem septiņi - par atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā, divi - par sīko huligānismu.

Ceļu policija noformējusi 54 pārkāpumu protokolus, no tiem četrus par braukšanu alkohola reibumā, 14 - par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, 10 - par nepiesprādzēšanos ar drošības jostu, viens - par ceļazīmju neievērošanu.

Četriem autovadītājiem noformēts protokols par atļautā pārvadājamo pasažieru skaita pārsniegšanu, pieci autovadītāji sodīti par luksofora gaismu neievērošanu.

Kopumā pludmales festivālā kārtību nodrošina vairāk nekā 200 Valsts policijas un Pašvaldības policijas darbinieku.

Jau ziņots, ka piektdien Liepājā sākās 8.pludmales festivāls "Tele2 Baltic Beach Party", kura laikā apmeklētājiem tiks piedāvāta plaša pasākumu programma - festivālā viesosies dažādi populāri ārvalstu mākslinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!