Foto: Shutterstock

Decembrī reģistrēti vairāki gadījumi, kad viltvārde, uzdodoties par AS "Latvijas Gāze" darbinieci, iekļuvusi senioru dzīvokļos Rīgas mikrorajonos un izdarījusi zādzības. Valsts policija (VP) aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un pārbaudīt personas identitāti, pirms viņu ielaist dzīvesvietā.

Pagājušās nedēļas otrajā pusē un šīs nedēļas sākumā VP saņēma informāciju no četrām cietušām pensijas vecuma sievietēm. Viņu dzīvokļos ar viltu iekļuvusi nepazīstama sieviete, apgalvojot, ka esot "Latvijas Gāze" darbiniece un nepieciešams pārbaudīt gāzes skaitītājus. Svešiniece bija novērsusi saimnieču uzmanību un nozagusi naudu un dārglietas.

Noziegums tika veikts dzīvokļos Purvciemā, Pļavniekos un Ķengaragā, bet vēl vienā gadījumā Juglā dzīvokļa saimniecei bija radušās aizdomas par noziegumu, tāpēc viņa bija piezvanījusi policijai, tikmēr sieviete no notikuma vietas aizbēga.

Saistībā ar notikušo ir uzsākti vairāki kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas – par zādzību, un notiek izmeklēšana. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Par līdzīgiem noziegumiem policija jau iepriekšējos gados ir aizturējusi vairākas personas.

Valsts policija aicina atsaukties ikvienu, kurš ir cietis no šāda nozieguma, vai kuram ir jebkāda informācija, kas varētu palīdzēt šo noziegumu atklāšanā. Informēt policiju iespējams vēršoties tuvākajā Valsts policijas iecirknī vai zvanot pa tālruņa numuru 110!

"Latvijas Gāze" atgādina, ka kopš 2017. gada 1. decembra uzņēmums vairs neveic nekāda veida dabasgāzes sadales tīkla apsekojumus mājsaimniecībās. Vienīgā komercsabiedrība Latvijā, kas joprojām ir tiesīga to darīt, ir akciju sabiedrība "Gaso". Dabasgāzes sadales sistēmu apsekošanas gadījumos iedzīvotāji tiek aicināti pieprasīt darbinieku apliecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!