Par netiklām darbībām ar vismaz divām mazgadīgām meitenēm un vismaz divu sieviešu izvarošanu Rīgā policija pagājušajā piektdienā aizturējusi kādu agrāk tiesātu Latvijas pilsoni.

Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins žurnālistiem pirmdien pastāstīja, ka aizturētais 1960.gadā dzimušais vīrietis šogad Patversmes ielā veicis netiklas darbības ar divām mazgadīgām meitenēm. Pirmais gadījums noticis 11.maijā, kad vīrietis ar viltu kādas Patversmes ielas ēkas bēniņos ievilināja astoņus gadus vecu meiteni. Savukārt 20.jūnijā tai pat ielā vīrietis netiklas darbības veica ar 11 gadus vecu meiteni.

Policijā par notikušo vērsās bērnu vecāki. Pirmajā gadījumā uzbrukums bērnam notika agri no rīta, kad meitene bija ceļā uz skolu, savukārt otrs – ap pulksten 11 - 12 dienā.

Pēc vīrieša aizturēšanas atklājās, ka 2008.gadā viņš Rīgā kādā februāra vakarā uz ielas izvarojis 27 gadus vecu sievieti, piedraudot viņai ar nazi. Savukārt pērn vīrietis kādu nakti iekāpis pa logu kādā otrā stāva dzīvoklī un, draudot ar ieroci, izvaroja 18 gadus vecu meiteni.

11.jūlijā vīrietis apcietināts. Policija pieļauj, ka šie nav vienīgie viņa pastrādātie noziegumi, tāpēc turpina izmeklēšanu.

Vīrietis 90.gadu vidū Ukrainā notiesāts par astoņus, deviņus un 10 gadu vecu bērnu seksuālu izmantošanu. No ieslodzījuma vietas viņš atbrīvots 2005.gadā, un policija pieļauj, ka noziegumus viņš atsācis izdarīt kopš 2006.gada.

Policijas informācija arī liecina, ka pēdējā laikā vīrietis strādājis par taksometra šoferi, tomēr darba laikā, viņš, visticamāk, noziegumus nav pastrādājis.

Ar pirmo sievu vīrietim ir bērns – meita. Policijai nav ziņu, ka viņš būtu vardarbīgi izturējies arī pret savu bērnu.

Aizturētais mitinājies Pārdaugavā, bet noziegumus pastrādājis arī citos Rīgas rajonos. Sievietes izvarotas Zemgales un Kurzemes rajonos Rīgā. Pirms aizturēt šo vīrieti, policija pratinājusi daudzus citus aizdomās turamos. Taču iegūtie pierādījumi nepārprotami norādījuši tieši uz šo personu. Pie aizturētā atrasts nazis, kuru viņš regulāri nēsājis līdzi, un gāzes pistole.

Vainu noziegumos vīrietis neatzīst. Grišins žurnālistiem pastāstīja, ka arī Ukrainā tiesas zālē viņš noliedzis vainu apsūdzībās. Par nodarīto vīrietim tagad draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem par netiklām darbībām ar mazgadīgajiem un līdz 20 gadiem cietumā par izvarošanu.

Vīrietis ir īsa auguma, apmēram 170 centimetrus garš, drukns, ar izliektu muguru. Viņam ir izteiktas, lielas ausis un to ļipiņas, biezas lūpas "M" burta formā, informē policija. Parasti ģērbjas džinsos, beisbola cepurē, tumšās kurpēs ar caurumiņiem. Sabiedrisks, viegli kontaktējas ar cilvēkiem, mēdz būt vardarbīgs, bieži, izdarot noziegumus, izmanto ieročus. Vīrietis izvēlas daudzveidīgus noziegumu pastrādāšanas veidus, ir atjautīgs.

Ziņas par aizturētā iespējamiem nodarījumiem policija lūdz ziņot pa tālruņiem 27892015, 67086796 vai 112.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!