Foto: Valsts policija

Decembra sākumā Valsts policija (VP) aizturējusi vīrieti, kurš saistīts ar vairāk nekā 20 dažādām zādzību epizodēm, un aicina atsaukties ikvienu, kurš cietis no attēlā redzamā vīrieša pretlikumīgajām darbībām, portālu "Delfi" informēja VP.

Sarunu laikā ar aizturēto noskaidrots, ka viņš ir saistīts ar vismaz 21 dažāda veida zādzību epizodēm, tostarp somiņu un mobilo telefonu zādzībām un zādzībām no automašīnām.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju VP Rīgas reģiona Ziemeļu iecirkņa policisti laika posmā no oktobra līdz novembrim bija reģistrējuši vairākus identiskus zādzību gadījumus, kad nenoskaidrota persona kundzēm gados no rokām izrāvusi somiņas, savukārt nepilngadīgām personām - mobilos telefonus.

Policisti uzsākuši izmeklēšanu un noskaidrojuši, ka iespējamais aizdomās turamais ir kāds 1984. gadā dzimis vīrietis, un 3. decembrī likumsargi viņu aizturējuši.

Pret aizturēto vīrieti, kurš jau iepriekš ir sodīts par mantiska rakstura noziegumiem, ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās un trešās daļas, kā arī pēc 180. panta, proti, par dažāda veida zādzību izdarīšanu. Tiesa 4. decembrī aizturētajam piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Rīgas Ziemeļu iecirkņa policistiem ir pamatotas aizdomas, ka aizturētais vīrietis varētu būt saistīts arī ar citiem līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem. Tādēļ policija aicina ikvienu aplūkot attēlā redzamo personu un ziņot policijai, ja ir nācies ciest no šīs personas pretlikumīgajām darbībām, zvanot uz tālruņa numuriem 67086000 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!