Trešdienas vakarā policija aizturējusi vismaz sešus vietējos nacionālboļševikus - visus organizācijas līderus, jo apstiprinājusies informāciju par iespējamo diversiju vai pat terora aktu.
Policijas reids rīkots pēc tam, kad iepriekšējā naktī tikai aizturēti četri nacionālboļševiki no Krievijas, kas Latvijā bija ieradušies nelegāli ar vilcienu.

Iepazīstoties ar visu aizturēto Krievijas nopratināšanas materiāliem un operatīvo informāciju, policija konstatējusi, ka nacionālboļševiku mērķis nav bijis tikai diskreditēt Latvijas valsti, bet, iespējams, sarīkot diversiju vai pat terora aktu, BNS ceturtdien sacīja Iekšlietu ministrijas preses un sabiedrisko attiecību departamenta vadītājs Normunds Beļskis.

Drošības policijas priekšnieka vietnieks Didzis Šmitiņš BNS sacīja, ka nacionālboļševiki aizturēti vairāku iepriekš ierosināto krimināllietu ietvaros.

Lai turpināto krimināllietu izmeklēšanu, šonakt uz Daugavpili devušies ir gan Valsts policijas, gan Drošības policijas pārstāvji. Visu nakti turpinājies darbs, lai noskaidrotu tur nelegāli iekļuvušo personu līdzdalībniekus.

Latvijas nacionāboļševiki aizturēti Latvijas kriminālprocesa 120.panta kārtībā.

Jau ziņots, ka policijai trešdien izdevās aizturēt četrus no Krievijas nelikumīgi iebraukušos nacionālboļševiku pārstāvjus, kas Latvija nelikumīgi ieradās ar vilcienu. Viens no viņiem, lēcot no vilciena, salauza gūžas kaulu un viņš šobrīd atrodas slimnīcā.

Nacionālboļševiku mērķis bijis "veikt Latvijas teritorijā akciju ar nolūku diskreditēt Latvijas valsti".

Notikušais gadījums precīzi atbilda Krievijas Federālās drošības dienesta (FDD) nodotajam ziņojumam Latvijas varas iestādēm par ekstrēmistu plānotajām provokācijām, kurā viens no scenārijiem paredzēja viņu ierašanos Latvijā ar vilcienu Sanktpēterburga - Kaļiņingrada, izlecot no tā posmā Rēzekne - Daugavpil.

Ziņojumā bija teikts, ka ekstrēmisti jau ir izpētījuši vilciena braukšanas ātruma posmus un dzelzceļam tuvāko teritoriju. Pēc FDD ziņojuma, ekstrēmistu plānos ir ieņemt kādu administratīvu ēku Rīgā un to neilgu laiku noturēt. Kā viens no iespējamajiem akcijas datumiem bija norādīts 7.novembris. Akcijas mērķis - piesaistīt masu saziņas līdzekļu uzmanību organizācijas darbībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!