Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki šonedēļ, operatīvo pasākumu laikā atsavināja dažādas narkotiskās vielas un pārtrauca organizētas noziedzīgas grupas darbību, kas nodarbojās ar narkotisko un psihotropo vielu vairumtirdzniecību Rīgā.
Policijā informē, ka 9. un 10. jūlijā Rīgā, Imantas un Purvciema rajonos Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) ONAP darbinieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes un VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes (GKPP) Sabiedriskās drošības pārvaldes (SDP) Ceļu policijas darbiniekiem, operatīvās meklēšanas pasākumu kompleksa laikā par narkotisko vielu glabāšanu realizācijas nolūkā, noziegumu izdarīšanas brīdī, aizturēja 1976., 1980., 1973., 1975.gadā dzimušus vīriešus un jau agrāk par zādzībām un izspiešanu sodītu 1979.gadā dzimušu vīrieti un 1981.gadā dzimušu sievieti, kura agrāk sodīta par narkotiku izplatīšanu.

Policijas darbinieki pie aizturētajām personām atrada un atsavināti 1,31 kilogramu marihuānas, gandrīz 2 kilogramus kokaīna, 2 kilogramus amfetamīna un 6768 MDMA tabletes, kā vērtība nelegālajā apritē sasniedz 148 355 latus.

Par minēto faktu ONAP darbinieki uzsākuši kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vielām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, kas paredz sodu ar brīvības atņemšana uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

1976.,1980.gadā un 1975.gadā dzimušajiem vīriešiem kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums, savukārt 1973.gadā un 1979.gadā dzimušajiem vīriešiem - nodošana policijas uzraudzībā.

VP GKrPP ONAP turpinās pirmstiesas izmeklēšana ar mērķi noskaidrot citus noziedzīgos nodarījumus, ko pastrādājušas minētās personas.

ONAP darbiniekiem šogad šis ir lielākais atsavināto narkotisko vielu daudzums. Jāatzīmē, ka pateicoties policijas darbinieku darbam, vismaz uz laiku "slēgtas" būs vairākas narkotisko vielu realizācijas vietas, un pateicoties tam iespējams no narkotiku postošās ietekmes tiks pasargāti daudzi jaunieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!