Foto: F64

Trešdien, 21. oktobrī, Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki, iepriekš uzsāktā kriminālprocesā, izņēma narkotiskās vielas saturošas tabletes un zaļganbrūnu augu izcelsmes masu, kas visdrīzāk ir marihuāna, kā arī skaidru naudu, kura, iespējams, iegūta nelikumīgā ceļā, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Attiecīgi 2020. gada 21. oktobrī VP Latgales reģiona pārvaldes Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas, iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros, veica kratīšanas vairākās 1974. gadā dzimušas sievietes dzīvesvietās Krāslavā.

Kratīšanas laikā tika konstatēts, ka sieviete nelegāli uzglabā 55 tabletes, kas saturs narkotiskās vielas, 10 follijas vīstokļus ar zaļganbrūnu augu izcelsmes masu, kas visdrīzāk ir marihuāna, piecas tabletes "Subutex", kuras satur bīstamu psihotropo vielu buprenorfīnu un vairākus simtus eiro skaidras naudas, kura, iespējams, iegūta nelikumīgā ceļā.

Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu – nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Aizdomās turamajai personai, kura jau iepriekš bija nonākusi policijas redzes lokā, draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 253.1.panta 1.daļas.

Minētais pants paredz atbildību par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu. Par šī panta pārkāpšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!