Foto: Shutterstock
Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus un Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesos par automašīnu zādzībām un vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām. Kriminālprocesi nodoti prokuratūrām kriminālvajāšanas sākšanai, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pagājušā gada 23. decembrī ap pulksten 3 Valsts policija saņēma informāciju, ka kāds nepilngadīgs jaunietis iekļuvis ceļu satiksmes negadījumā, pašam iebraucot kokā Pampāļu pagastā. Valsts policija uz notikuma vietu izsaukusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus, kuri jaunieti ar gūtajām traumām nogādāja medicīnas iestādē.

Jaunietis automašīnu vadījis, būdams alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Jaunieša izelpā konstatētas 1,66 promiles alkohola. Tāpat noskaidrots, ka jaunietis pārvietojies ar zagtu automašīnu.

Valsts policijā par notikušo tika sākts kriminālprocess par zādzību un par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola reibumā. Noskaidrots, ka jaunietis kopīgi lietojis alkoholu ar mazpazīstamu personu un brīdī, kad vīrietis iesnaudies, jaunietis izmantojis izdevību un paņēmis automašīnu "Audi".

Līdzīgs gadījums noticis arī pagājušajā nedēļas nogalē, 5. janvārī. Liepājas iecirkņa apkalpojamā teritorijā kāds vīrietis Durbes novadā, Dunalkas pagastā, pēc svinībām, kamēr pārējie svinību viesi gulējuši, nozadzis automašīnu "Opel". Vīrietis ar zagto automašīnu pārvietojies, būdams alkohola reibumā un bez tiesībām.

Automašīna pēc 20 minūtēm tika apturēta Durbes novadā, Tadaiķu pagastā. Arī šajā gadījumā izmeklēšana pabeigta, un kriminālprocess paātrinātā procesa kārtībā nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Abos gadījumos soda apmēru noteiks tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!