Foto: Reuters/Scanpix

Šī gada 14. aprīlī Valsts policija (VP) kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrai nodevusi kriminālprocesu par 2018. gada jūlijā atklātu nelegālo cigarešu ražotni Lielvārdes novadā. Kopumā kriminālprocesā par aizdomās turētajām tika atzītas 11 personas, un veicot kratīšanu, policisti atklātajā ražotnē kopumā izņēma vairāk nekā 13,5 miljonus cigarešu, portālu “Delfi” informēja VP pārstāve Ance Rozīte.

2018. gada 13. jūlijā VP Ogres iecirknī tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu lielā apmērā. Lielvārdes novadā kādā privātā teritorijā policisti uz aizdomu pamata par minētā nozieguma izdarīšanu aizturēja organizētu grupu deviņu personu sastāvā: septiņus Latvijas pilsoņus, kā arī vienu Ukrainas pilsoni un vienu vīrieti ar divu valstu dubultpilsonību – Rumānijas un Moldovas.

2018. gada septembrī uzsāktajā kriminālprocesā par aizdomās turētajiem tika atzīti Krievijas pilsonis un Latvijas pilsone. Četrām personām tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Jau ziņots, ka likumsargiem 2018. gada 13. jūlijā veicot kratīšanu neatliekamības kārtībā, Lielvārdes novadā kādā privātā teritorijā, kas sastāv no diviem savstarpēji savienotiem metāla angāriem, konstatēja nelikumīgu cigarešu ražotni. Veicot kratīšanu atklātajā ražotnē kopumā tika izņemts – cigarešu ražošanas līnija, cigarešu iepakošanas līnija, 13 651 100 cigarešu, ap deviņām tonnām sasmalcinātas tabakas, cigarešu izgatavošanas sastāvdaļas, iepakojamais materiāls, kā arī ap divām tonnām dīzeļdegvielas, ar ko tika darbināts ģenerators.

Šī gada 14. aprīlī kriminālprocess pēc izmeklēšanas pabeigšanas tika nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai attiecībā pret vienpadsmit personām.

Tāpat šī gada 6. aprīlī Ogres iecirknī tika uzsākts kriminālprocess, kas izdalīts no iepriekš minētās krimināllietas par to, ka 2018. gada 13. jūlijā likumsargi konstatēja, ka 1973. gadā dzimis Ukrainas pilsonis Lielvārdes novadā minētajā privātajā teritorijā nelikumīgi uzglabāja tabakas izstrādājumus, tabakas atkritumus un smēķējamo tabaku lielos apmēros, par ko nebija samaksāts akcīzes nodoklis. Šī gada martā vīrietis kriminālprocesā atzīts par aizdomās turēto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!