Foto: DELFI
Valsts policija (VP) pēc izmeklēšanas un operatīvo pasākumu veikšanas novērsusi pasūtījuma slepkavības, kurās par upuriem bija izvēlētas divas Limbažu iedzīvotājas, bet iespējamais motīvs bijis civiltiesisks strīds saistībā ar nekustamajiem īpašumiem, un aizturējusi slepkavību pasūtītāju, portālu "Delfi" informēja VP preses pārstāve Lita Juberte.

Juberte vēsta, ka policijā tika saņemta informācija par kādu uzņēmēju, kas no sev nevēlamiem cilvēkiem bija iecerējis atbrīvoties ar pasūtījuma slepkavību palīdzību. VP Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvalde operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā noskaidroja iespējamā nozieguma apstākļus un iesaistītās personas.

2.novembrī vairākām VP struktūrvienībām sadarbojoties un veicot izmeklēšanas un operatīvos pasākumus, nozieguma izdarīšanas brīdī uz aizdomu pamata tika aizturēts slepkavības pasūtītājs – 1965.gadā dzimis Limbažu iedzīvotājs, kas agrāk tiesāts par nepatiesu maksātnespējas pieteikuma iesniegšanu.

Izmeklēšanā šobrīd noskaidrots, ka slepkavības motīvs bijis civiltiesisks strīds saistībā ar nekustamajiem īpašumiem, vēsta VP. Par minēto faktu 29. oktobrī tika uzsākts kriminālprocess par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā. Paredzētais sods šī panta ietvaros ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un policijas kontrole uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu, vēsta Juberte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!