Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šī gada oktobrī Valsts policija (VP) ir uzsākusi 185 administratīvo pārkāpumu procesus par epidemioloģiskās drošības pasākumu Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai neievērošanu. No tiem 93 procesi uzsākti tieši par pašizolācijas neievērošanu, liecina VP publiskotā informācija.

Uzsākti arī 43 administratīvo pārkāpumu procesi par elektroniskās anketas neizpildīšanu mājaslapā "covidpass.lv" un 35 procesi par uzņēmējdarbības veikšanu kultūras, sporta, izklaides un sabiedriskās ēdināšanas vietās pēc Ministru kabineta noteikumos noteiktā darba laika.

Oktobrī kopumā ar mērķi konstatēt iespējamos pulcēšanās pārkāpumus VP ir veikusi 4846 preventīvās pārbaudes un reaģējusi uz 24 izsaukumiem. 2842 pārbaudes veiktas sabiedriskās ēdināšanas vietās, kur 47 reizes likumsargi ir devuši preventīvus norādījumus.

Veicot to personu pārbaudes, kuras pēdējo 10 dienu laikā šķērsojušas valsts robežu, policisti ir veikuši 20670 telefona zvanus, 2637 reizes izbraukuši, veicot pārbaudi klātienē, un reaģējuši uz 18 izsaukumiem.

Informācijas sistēmā "covidpass.lv" šobrīd ir reģistrējušās 19382 policijas uzraudzībā esošas personas, kurām nepieciešams ievērot pašizolāciju, taču policija atzīmē, ka šis skaitlis nepārtraukti mainās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!