Foto: Valsts policija

Valsts policija pirmdien, 15. aprīlī, devusies uz diviem izsaukumiem par iespējamu vardarbību pret mazgadīgiem bērniem un abos gadījumos pieņēmusi lēmumu bērnus no nelabvēlīgās ģimenes izņemt.

Policijā portālu "Delfi" informēja, ka ap pulksten 17 Rīgas Zemgales iecirkņa policisti saņēma informāciju par kādu sievieti, kura ir alkohola reibumā un fiziski iespaido savus piecus bērnus.

Policisti norādītajā adresē sastapuši agresīvi noskaņotu 1984. gadā dzimušu sievieti alkohola reibumā, kā arī trīs mazgadīgus bērnus vecumā no trim līdz septiņiem gadiem. Skaidrojot, kur atrodas vēl divi bērni, likumsargi uzzinājuši, ka viņi baidoties nāk mājās, tādēļ pēc skolas regulāri uzturas dienas centrā.

Vēlāk dzīvesvietā ieradās arī bērnu tēvs – 1978. gadā dzimis vīrietis –, kurš arī atradās alkohola reibumā. Iepriekš abi vecāki nebija nonākuši policijas redzeslokā.

Policisti konstatējuši, ka bērni nav pienācīgi aprūpēti un uz ķermeņa manāmas zilumu pēdas, tādēļ pieņemts lēmums par bērnu izņemšanu no ģimenes un nogādāšanu krīzes centrā.

Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 174. panta par cietsirdību un vardarbību pret nepilngadīgo.

Tāpat arī Rīgas Teikas iecirkņa policisti 15. aprīlī no kādas skolas Rīgā bija saņēmuši informāciju par zēnu, kurš ģimenē tiek fiziski iespaidots. Policistiem tapis zināms, ka 1966. gadā dzimusī audžu māte fiziski iespaidojusi 11 gadus veco zēnu. Bērns nogādāts krīzes centrā.

Sieviete iepriekš nebija nonākusi policijas redzeslokā, bet šobrīd pret viņu ir sākta administratīvā lietvedība par fizisku un emocionālu vardarbību pret bērnu. Tiek skaidroti apstākļi.

Abos gadījumos par notikušo informēts arī Rīgas Sociālais dienests un bāriņtiesa.

Valsts policija aicina nepalikt vienaldzīgiem un atgādina par nepieciešamību ziņot, ja bērns cieš no vardarbības. Likumsargus informēt iespējams pa tālruni 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!