Drošības policija uzsākusi kārtējo pārbaudi, lai noskaidrotu, vai kāda jauniešu mūzikas grupa, kas krievu valodā izpilda dziesmas, nekurina nacionālo naidu, pastāstīja policijā.
Kā informēja Nacionālā spēka savienības priekšsēdētājs Aigars Prūsis, viņš lūdzis Drošības policijā izmeklēt kādas interneta mājas lapas saturu. Minētajā mājas lapā brīvi pieejami "MP3" formāta materiāli, kuros atklātā veidā tiek aicināts fiziski iznīcināt latviešu tautības personas.

Prūsis uzskata, ka šie muzikālie materiāli pārkāpj nacionālo un rasu vienlīdzību, kā arī tiek apzināti izraisīta nacionālā nesaticība.

Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa aģentūrai LETA teica, ka policija pašlaik vēl nav saņēmusi Prūša iesniegumu, taču tā jau pārbaudot šajā mājas lapā izvietoto informāciju, jo iepriekš to lūgusi kāda privātpersona.

Tomēr vēl pirmdien aģentūra LETA pārliecinājās, ka interneta mājas lapā pieejamas abas jauniešu, kuri sevi dēvē par 21 gadus veco Vladimiru un 20 gadus veco Juriju, veidotās dziesmas. Informācijā par sevi Vladimirs norādījis, ka ienīst latviešu, bet otrs jaunietis - "smagā metāla" mūziku.

Starp internetā aplūkotajām fotogrāfijām redzams arī attēls ar atbalstu krievu skolām.

Jāatgādina, ka 2002.gada jūlijā repa izpildītāji "Dihlafoz & Nailz" savā dziesmā "Gansi", lietojot necenzētus vārdus, dažādi apvaino latviešu valodā runājošos Latvijas iedzīvotājus.

Arī toreiz dziesma bija pieejama internetā MP3 formātā, to izpildīja seši jaunieši, kuru vecums varētu būt no 16 līdz 18 gadiem. Izpildītāji "Dihlafoz & Nailz" bija dziesmas teksta un mūzikas autori. Arī mājas lapā tolaik tika lietota necenzēta krievu valoda, turklāt bija atzīmēts, ka dziesma bija mājas lapas superhits.

Jaunieši toreiz ar sašutumu skaidro, ka pēc "vairākām "stukaču gansu" sūdzībām" interneta portāla "times.lv" administrācija palūgusi no lapas dziesmu "Gansi" aizvākt. "Diemžēl mūs cilvēki nav sapratuši, uzskatot par nacionālistiem. Tas tā nav! Šis bija tikai tiešs un atklāts protests pret krievvalodīgo pazemošanu Latvijā", bija teikts mājas lapā, kura šobrīd vairs neeksistē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!