Septembra sākumā Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki atsavināja dažādas narkotiskās vielas un pārtrauca noziedzīgās grupas darbību, kas ilgstošu laika periodu nodarbojās ar narkotisko un psihotropo vielu vairumtirdzniecību Rīgā un Zemgales reģionā, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.
Augusta beigās un septembra sākumā Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) ONAP darbinieki, veicot operatīvās meklēšanas pasākumus un izmeklēšanas darbību rezultātā, aizdomās par narkotisko un psihotropo vielu realizāciju aizturēja trīs vīriešus un vienu sievieti.

Pie aizturētajiem un sankcionētu kratīšanu laikā viņu dzīvesvietās policijas darbinieki atrada un atsavināja 939,9 gramus metamfetamīna un 1252 MDMA tabletes, kā vērtība nelegālajā apritē sasniedz 14 410 latus.

Par minēto faktu ONAP darbinieki uzsākuši kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vielām vai psihotropajām vielām lielā apmērā. Krimināllikums par šādu nodarījumu paredz sodu - brīvības atņemšana uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Divām aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, divām – nodošana policijas uzraudzībā.

ONAP tiek turpināta pirmstiesas izmeklēšana ar mērķi noskaidrot citas noziedzīgā nodarījumā iesaistītās personas un aizturētā saistību ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!