Foto: LETA

Valsts policija (VP) ārkārtējās situācijas laikā Rēzeknē katru dienu veic atsevišķus ārkārtējās situācijas ierobežojumu kontroles pasākumus, un ir noskaņota piemērot sodu par pārkāpumiem, informēja pilsētas pašvaldībā.

VP Rēzeknes iecirkņa priekšnieks Gunārs Paškevičs skaidroja, ka kontroles pasākumu kompleksu visā valstī organizē un uzrauga VP vadība un Rēzekne nav izņēmums.

"Katru dienu Rēzeknes iecirkņa darbinieki veic tirdzniecības objektu, populāru pulcēšanās vietu, sabiedriskā transporta, pieturu un citu vietu uzraudzību, sekojot tam, lai ierobežojumi tiktu ievēroti. Ja iepriekš mēs vairāk nodarbojāmies ar informēšanu un brīdinājumu izteikšanu, tad šobrīd informētības līmenis ir augsts un esam noskaņoti par pārkāpumiem piemērot sodus," atzina Paškevičs, piebilstot, ka starp VP pienākumiem ietilpst arī pašizolācijā esošo personu kontrole.

Rēzeknē pagājušās nedēļas laikā par ierobežojumu neievērošanu tika sākti divi administratīvie procesi pret juridiskām personām, savukārt divas fiziskas personas sodītas par sejas masku nelietošanu.

Pašvaldībā apgalvoja, ka VP Rēzeknes iecirknim ar iedzīvotājiem ir izveidojusies veiksmīga sadarbība, un uz jebkuru iedzīvotāju izsaukumu VP darbinieki obligātā kārtā reaģē.

"Pateicamies ikvienam iedzīvotājam, kuri ar mums sadarbojas. Tikai kopā mēs varam cīnīties ar Covid-19 un samazināt tā izplatības pieaugošo tendenci," komentēja VP iecirkņa priekšnieks.

Par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu likums paredz piemērot naudas sodu fiziskajai personai no desmit līdz 2000 eiro, bet juridiskajai personai - no 140 līdz 5000 eiro.

Kā ziņots, arī Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass sacīja, ka policija ir gatava jebkuram attīstības scenārijam, taču, ņemot vērā saspringto epidemioloģisko situāciju, pret tām personām, kuras apzināti neievēros ierobežojumus, tolerances laiks ir beidzies.

Līdz ar to RPP būs gatava izmantot visus tās rīcībā esošos ierobežojošos līdzekļus kārtības nodrošināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!