Foto: Valsts policija
Policijai Rīgā izdevies atklāt grupu, kas ilgstoši galvaspilsētā tirgojusi narkotikas lielā apmērā. Aizturētajiem kopumā atņemti gandrīz pieci kilogrami metamfetamīna, amfetamīna un citu narkotisko vielu, portālu "Delfi" informēja policija.

Augustā Valsts policijā uzsāka kriminālprocesu par neatļautu narkotisko un psihotropo vielu iegādāšanos, pārvadāšanu un glabāšanu realizācijas nolūkā lielos apmēros.

Izmeklēšanā policija noskaidroja, ka narkotirgoņu grupa Rīgā ilgu laiku sistemātiski pārdeva narkotikas lielos apmēros.

Policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde arī aizturēja vairākus narkotirgoņu grupas pārstāvjus. 2.augustā aizturēts vīrietis, pie kura atrasti 4,09 grami amfetamīna, un sieviete, pie kuras bija 0,49 grami amfetamīna. Abām personām augusta sākumā piemērots drošības līdzeklis – policijas uzraudzība.

Turpinot izmeklēšanu, 30. augustā policija aizturēja vēl divus vīriešus. Pie viena no viņiem atrasti 553,01 grami metamfetamīna. Savukārt, pie otra - 40,39 grami kokaīna, 543,87 grami psihotropās vielas un 3743,13 grami metamfetamīna, kā arī pistolei līdzīgs priekšmets un munīcija - aptuveni 170 patronas.

Abiem aizturētajiem septembra sākumā tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Saskaņā ar Krimināllikumu par neatļautu narkotisko un psihotropo vielu iegādāšanos, pārvadāšanu un glabāšanu realizācijas nolūkā lielos apmēros paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt pirmdien Rīgā, Kurzemes prospektā policija pārdošanas brīdī aizturēja narkotiku tirgoni, agrāk tiesātu sievieti, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

1976.gadā dzimusī sieviete policijas redzeslokā bija jau divus mēnešus. Pirmdien policija viņu aizturēja metamfetamīna pārdošanas brīdī. Policija sievietes mantās atrada vairāk nekā sešus gramus metamfetamīna. Sieviete arī agrāk tiesāta par narkotiku izplatīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!