Foto: LETA
Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) septembrī novērsusi vairāk nekā 10 000 litru spirta nonākšanu nelegālajā apritē, portālu ”Delfi” informēja Valsts policijā.

20.septembrī aizdomās par nelikumīgu spirta uzglabāšanu un pārvietošanu Rīgā, Krustpils ielā policija aizturēja divus agrāk nesodītus 1969. un 1976.gadā dzimušus vīriešus. Abi aizturēti brīdī, kad pārvietojuši ar spirtu pildītas tvertnes kravas automašīnas garāžu boksā.

Pārbaudes laikā policija atsavināja 11 plastmasas tvertnes, kurās kopumā atradās 10 700 litri spirta. Lai izvairītos no atbildības, policijai tika uzrādīti fiktīvi preces izcelsmi apliecinoši pavaddokumenti.

Policija sākusi kriminālprocesu par alkoholisko dzērienu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai tā izdarīta lielā apmērā. Par to kā sods paredzēta brīvības atņemšana līdz trim gadiem vai arests, vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Abi vīrieši izmeklēšanas ietvaros aizturēti uz divām diennaktīm. Patlaban likumsargi turpina noskaidrot atsavinātā spirta izcelsmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!