Carnikavas pilsētas dome vērusies policijā, lūdzot izvērtēt Zvejnieksvētkos notikušo nežēlību, kad divi jauni vīrieši atdevuši saplosīšanai savam sunim mazu kaķēnu.
Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību pārstāve Zane Bērziņa portālu "Delfi" informēja, ka pagaidām policijā iesniegums nav saņemts, bet tuvākajās dienās tas nonāks policijā.

Pēc iepazīšanas ar lietas apstākļiem, policija lems par kriminālprocesa uzsākšanu par cietsirdīgu uzturēšanos pret dzīvniekiem. Par šādu pārkāpumu likums paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai arestu, vai piespiedu darbus, vai naudas sodu līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Zvejnieksvētkos divi vīrieši savam sunim saplosīšanai iemeta mazu klaiņojošu kaķēnu. Viens no vīriešiem turējis suni, bet otrs dzīvniekam rīklē sviedis kaķēnu. Lai gan kaķēns, kuram suns pārkoda vēderu, pēc notikušā nogādāts pie vetārsta, dzīvību tam glābt vairs nevarēja. Pie dzīvnieku ārsta kaķēnu nogādāja Ādažu glābšanas dienesta apsargi.

Uzreiz pēc notikušā suņa saimnieks administratīvi sodīts par suņa atrašanos sabiedriskā vietā bez uzpurņa.

"Rīgas Apriņķa Avīze" ziņo, ka vīrieši pēc notikušā savu rīcību skaidrojuši ar to, suns ar kaķi nekad nav dzīvojuši draudzīgi un "suni vajag audzināt stipru un drošsirdīgu, tādējādi viņi pakalpo sabiedrībai, atbrīvojot to no klaiņojošiem kaķiem. Suņa īpašnieks skaidroja, ka viņš ir slavens sportists un strādājot Latvijas Sporta akadēmijā par pasniedzēju, un zina ko dara".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!