Foto: LETA

Valsts policijai (VP) ir aizdomas par Covd-19 ierobežojumu pārkāpumiem Jēkabpils svētkos, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Kena parkā 21. augustā bija iecerēts pasākums – gaismota pastaiga "Tik un tā augustā", kur vēl pirms tā sākuma bija vērojama iedzīvotāju masveida pulcēšanās. Turklāt parks bija atvērts ikvienam, bez ierobežojumiem, arī cilvēku plūsma netika kontrolēta.

Kā atzīmēja raidījums, aizdomas par iespējamiem pārkāpumiem radās arī policijai un tā īsi pirms norises sākuma to apturēja, tomēr cilvēk turpināta gaidīt, jo vēlējās redzēt gaismas šovu. Pēc aptuveni trīsdesmit minūtēm gaismas šovs tika atsākts, lai gan starp apmeklētājiem nebija divu metru distances un arī apmeklētāju skaits netika ierobežots.

VP Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa priekšnieka amata pienākumu izpildītājs Jānis Stikāns atzina, ka policija patlaban izvērtē notikušos pasākumus. Pēc viņa paustā, gaidāma sanāksme ar pasākuma organizatoriem - Jēkabpils novada domes vadību, lai varētu izvērtēt, kas un kā noticis, kur bijušas kļūdas un nepilnības.

VP arīdzan uzsvēra, ka ir aizdomas par pārkāpumiem konkrētajā pasākumā, bet plašākus komentārus VP solīja sniegt tikai pēc visu iesaistīto pušu iztaujāšanas un apstākļu noskaidrošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!