Janvārī noslepkavotajam lielveikala "Tallinn" īpašniekam Eduardam Baburgam nolaupītajā somā bijuši dokumenti, un policija lietas izmeklēšanā noskaidrojusi arī citu informāciju, par ko sīkākas ziņas gan pagaidām netiek sniegtas.
Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa BNS pastāstīja, ka uzņēmēja somā bijuši dokumenti, bet nekas cits vērtīgs tajā neesot atradies. Par dokumentu saturu policijas priekšnieks nevēlējās runāt.

Galvenās policijas pārvaldes preses centra vadītāja Ieva Zvīdre BNS informēja, ka slepkavības izmeklēšanā esot "daudz jaunumu", taču līdz lietas pabeigšanai tie netikšot publiskoti, lai netraucētu izmeklēšanu.

Policija atmetusi iespēju, ka Baburgs noslepkavots laupīšanas nolūkā, bet turpinot meklēt motīvus, kas saistīti ar biznesu vai personīgo dzīvi, Rīgas kriminālpolicijas priekšnieka vietnieka Inta Ķuža teikto atstāstīja Zvīdre.

Jau vēstīts, ka sākotnēji policija izvirzīja trīs versijas par Baburga slepkavības iespējamiem motīviem - uzņēmējs noslepkavots saistībā ar biznesa darījumiem, personīgo problēmu dēļ vai laupīšanas nolūkā. Tika arī ierosināta krimināllieta par slepkavību laupīšanas nolūkā.

Jau ziņots, ka Baburgs ar šāvieniem galvā un krūtīs nogalināts Ziepniekkalnā autostāvvietā pie ēkas Ozolciema ielā 14. Netālu no notikuma vietas policija atrada arī iespējamo slepkavības ieroci, kas nozagts pirms desmit gadiem.

Baburgam SIA "Tallinn" piederēja 51% jeb 75 480 lati un viņš bija arī tās direktors. Baburgs ir lielākais SIA ieguldītājs, pārējiem pieciem dalībniekiem tajā pieder līdz 21 tūkstotim latu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 148 000 latu.

SIA "Tallinn" apsaimnieko tirdzniecības centru Juglā, Brīvības ielā 409, kā arī Juglas tirgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!