Foto: DELFI

Ilgstoši uz balkona Ugālē badinātā suņa nāves lietā policistiem uzdots noskaidrot papildus apstākļus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Pērn decembra sākumā laikraksts "Neatkarīgā" vēstīja par kādu suni Ugāles pagastā, kurš vairākus mēnešus badināts uz daudzstāvu mājas balkona, bet pēc tam dzīvnieku patversmē nomiris. Sunim palīdzība sniegta vien pēc tam, kad par to interesi izrādīja mediji. Tad likumsargi suni tomēr no nežēlīgajiem cilvēkiem aizveda. Vetārsti, dzīvnieku kopjot, laikrakstam sacīja - pēc dzīves badā uz balkona no lopiņa bija palikuši vien kauli un āda. Ārstiem šādi spīdzināto suni neizdevās glābt.

Policija notikušajā kriminālsodāmu pārkāpumu nesaskatīja, bet sāka administratīvo lietvedību.

Knīse otrdien portālam "Delfi" pastāstīja, ka suņa saimniece bijusi policijā un sniegusi paskaidrojumus par notikušo, pēc tam lieta izskatīšanai nodota pēc piekritības pašvaldības Administratīvo pārkāpumu izskatīšanas komisijai. Taču lēmums nav pieņemts, jo materiāls nosūtīts atpakaļ policijai papildus apstākļu noskaidrošanai.

Policijā portālam "Delfi" sīkāk nepaskaidroja, kas pēc Administratīvo pārkāpumu izskatīšanas komisijas domām lietā vēl ir papildus jānoskaidro, netiek atklāt arī tas, ko likumsargiem skaidrojusi suņa saimniece.

Jau vēstīts, ka iepriekš policija pieļāva kriminālprocesa sākšanu, taču vēlāk secināja, ka nekas krimināli sodāms nav saskatāms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!