Foto: Valsts policija
2012. gadā policijas atrastā pamatīgā metāla ziloņa statuja veiksmīgi atradusi savu īpašnieku, kas vairākus mēnešus pēc statujas nonākšanas policijas 'apgādībā' atnācis tai pakaļ, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis sacīja, ka vairākus mēnešus pēc ziloņa atrašanas policijas iecirknī ieradies tā īpašnieks un atguvis savu mantu. Iesniegumu par zādzību ziloņa statujas saimnieks nav vēlējies rakstīt, tāpēc policija kriminālprocesu pret 2012. gada 1. augustā Pārdaugavā sastaptajiem trim vīriešiem nesāka.

Toreiz portāls "Delfi" ziņoja, ka 1. augusta agrā rītā Pārdaugavā likumsargi aizturēja trīs aizdomīgus jauniešus, kuri pa ielu nesa iespaidīga izmēra metāla ziloņa statuju.

Aizturētie jaunieši izrādījušies agrāk sodīti par metāla zādzībām un narkotiku lietošanu. Tā kā viņi nav varējuši paskaidrot, kur dabūjuši statuju, policijai radušās aizdomas, ka tā kādam nozagta.

Pēc ziloņa nonākšanas policijā likumsargi lūdza atsaukties statujas īpašnieku. Toreiz nepilna mēneša laikā policijā bija vērsušies vairāki interesenti, kuri izteikuši vēlmi mākslas priekšmetu iegādāties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!