Drošības policijā (DP) ceturtdienas rītā kopā ar savu advokātu ieradies trešdien aizturēšanas brīdī aizbēgušais Jūrmalas policijas nodaļas Asaru iecirkņa inspektors, informēja Drošības policijas priekšnieka vietnieks Guntis Rutkis. Pēc nopratināšanas DP lems par drošības līdzekļa piemērošanu.
Jūrmalas policijas nodaļas priekšnieka vietnieks Andrejs Civjans pastāstīja, ka policists Jūrmalas policijas nodaļā strādājot kopš 1997.gada un pildījis Asaru iecirkņa inspektora pienākumus. Pirms tam viņš strādājis arī patruļdienestā, bet pirms policijas strādājis robežsardzē starptautiskajā lidostā "Rīga", ko robežsardzē gan neapstiprina.

Civjans arī pastāstīja, ka Jūrmalas policijas nodaļai neesot pamata apšaubīt DP informāciju par to, ka vīrietis būtu pieprasījis kukuli. Tāpat viņš pavēstīja, ka, pirms nebūšot saņemti lietas materiāli, policija nevarēs ierosināt dienesta pārbaudi. Kukuli pieprasījušais Raimonds Š. noziegumu izdarījis, atrodoties atvaļinājumā un nav pildījis dienesta pienākumus.

Jūrmalas policijas nodaļas inspektors 1973.gadā dzimušais Raimonds Š. par kādas krimināllietas neierosināšanu pieprasījis 450 latu, daļu no kuriem viņš saņēma aizturēšanas brīdī, bet atlikusī daļa viņam bija jāatdod pēc kāda laika. Drošības policijas darbinieki viņu centās aizturēt, taču nesekmīgi - viņš pamanījies aizmukt ar savu auto "Audi 100".

Drošības policijas darbinieki uzsākuši pakaļdzīšanos, un mucēja ātrums sasniedzis pat 150 kilometru stundā, tādēļ Drošības policijas darbinieki pieņēmuši lēmumu drošības apsvērumu dēļ pārtraukt pakaļdzīšanos. Ierosināta krimināllieta par kukuļa pieprasīšanu un saņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!