Foto: LETA
Mūzikas festivāla "Positivus" triju dienu laikā ierosināts 21 kriminālprocess par narkotiku lietošanu un glabāšanu, kā arī atklāta virkne citu pārkāpumu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.

Viens process ir ierosināts par narkotiku lietošanu. Saistībā ar kādas nezināmas vielas pārdozēšanu slimnīcā nogādāta arī kāda 1994.gadā dzimusi meitene.

Cilvēki sodīto arī par atrašanos reibumā un par sīko huligānismu. Savukārt divi procesi ierosināti par viltotu koncerta biļešu tirgošanu.

Festivāla laikā policijas darbinieki arī sastādījuši 95 administratīvos pārkāpumu protokolus par dažādiem pārkāpumiem. 10 vadītāji sodīti par transporta līdzekļa vadīšanu reibumā, tiesa, kā norāda Rekšņa, tikai viens no tiem bijis pie auto stūres.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka piektdien, kad festivāla apmeklētāji vien sāka ierasties Salacgrīvā, policija ierosināja 14 kriminālprocesus par nelegālu narkotiku apriti. Policija uzsver, ka tas ir šokējošs skaitlis, jo pērn visa festivāla laikā ierosināti 11 procesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!