Foto: F64

Ņemot vērā lielo festivāla apmeklētāju skaitu, Valsts policija (VP) apgalvo, ka otrā festivāla diena aizritējusi mierīgi. Visvairāk pārkāpumu konstatēts festivāla "Positivus" telšu pilsētiņā, tur tostarp kinologs ar suni atradis zemē ieraktu burciņu ar marihuānu, informē VP.

Iepriekšējā diennaktī Salacgrīvā pieķerti astoņi festivāla apmeklētāji, kas atradušies narkotisko vielu ietekmē, un seši festivāla apmeklētāji aizturēti par narkotisko vielu glabāšanu. Divos no šiem gadījumiem uzsāktas administratīvās lietvedības, bet pārējos četros gadījumos uzsākti kriminālprocesi, jo narkotisko vielu apmērs bijis lielāks.

Papildus uzsākts viens kriminālprocess, jo kinologs ar suni telšu pilsētiņā atrada zemē ieraktu burciņu, kurā bija 20 maisiņi ar marihuānu. Pārsvarā visi pārkāpumi konstatēti telšu pilsētiņā.

Līdz šim brīdim policijā vērsušies jau 202 cilvēki, kas atraduši citu festivāla apmeklētāju pazaudētās mantas.

Jau ziņots, ka festivālā sestdien pie mediķiem vērsušies ap 550 koncertu apmeklētāju, bet slimnīcā nogādāti astoņi cilvēki.

Vēstīts, ka svētdiena, 19.jūlijs būs "Positivus" festivāla noslēdzošā diena, kurā kā galvenais mākslinieks uzstāsies leģendārais, par pasaulē labāko rokmūzikas vokālistu atzītais Roberts Plānts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!