Foto: Valsts policija

Pagājušās nedēļas piektdienā Valsts policija (VP) kādā privātmājā Jūrmalā likvidēja marihuānas audzētavu un kratīšanas laikā izņēma gan marihuānas stādus, gan jau izžāvētu marihuānu, portālu "Delfi" informēja VP.

Pagaidām lēšams, ka izņemti aptuveni desmit kilogrami narkotisko vielu.

3. novembrī likumsargi, veicot izmeklēšanas darbības kriminālprocesa ietvaros, dzīvojamā mājā Jūrmalā konstatēja ar speciālām marihuānas audzēšanai paredzētām iekārtām aprīkotu audzētavu.

Kratīšanās piedalījās arī Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes kinologi ar dienesta suni, kas apmācīts narkotisko vielu meklēšanā.

Marihuānas audzētava bija izveidota privātmājā, telpā, kuru no ārpuses nevarēja redzēt. Tajā atradās sintētiska auduma teltij līdzīga būve, kurai no iekšpuses iestrādāts folija materiāls un izvietotas lampas.

Dzīvojamā mājā glabājās arī jau novākta un izžāvēta marihuāna. Kopumā tika izņemti aptuveni desmit kilogrami svaigu marihuānas stādu un izžāvētas marihuānas. Tika nozīmēta ekspertīze precīzai tās svara noteikšanai.

Tāpat likumsargi kratīšanas laikā atrada un izņēma pneimatisko ieroci un gāzes pistoli.

Par pretlikumīgām darbībām aizturēti divi vīrieši, kuriem, pēc VP rīcībā esošās informācijas, piederējusi audzētava.

Abi vīrieši iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par narkotisko vielu tirdzniecību. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 253. panta otrās daļas un 256. panta otrās daļas.

Vienam no vīriešiem tiesa ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu, savukārt otram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Likumsargi turpina izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!