Foto: DELFI

Sociālajā tīklā "Facebook" publiskai apskatei ir izlikts jaunizveidots karogs, uz kura izvietots uzraksts "Latgales Tautas Republika", novēroja portāls "Delfi".

Pie Latvijas prokrieviskā aktīvista Vladimira Lindermana ieraksta, kur viņš pauž prieku un gandarījumu, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš neapmeklēs 9.maija svinības Krievijā, jo tādējādi viņš vinnējis derībās, kuras viņš noslēdzis ar kādu žurnālistu, kurš bijis pārliecināts, ka prezidents tomēr svinības apmeklēs.

Lindermans pie ieraksta pauž prieku, ka iegūs 0,7 litru viskija pudeli, kā arī nobeigumā norāda: "Cilvēki joprojām neuztver to, ka mēs jau atrodamies kara stāvoklī starp Krieviju un rietumiem: "karstā" kara – Donbasā, aukstā kara – visur citur. Bērziņam, lai viņš brauktu uz pretinieka valsti, bija jābūt nevis Bērziņam, bet kaut kādam nepakļāvīgam Ugo Čavesam. Bet viņš taču ir tikai Bērziņš."

Lai gan sociālā tīkla lietotāji zem ieraksta pauduši dažādos viedokļus, lielākā daļa nosoda Valsts prezidenta nebraukšanu uz Maksavu.

Viens no ieraksta aktīvākajiem komentētājiem ir kāds Jevgeņijs Kovalonoks, kurš nosoda Latvijas valdību un iesaka, ka Latvijai jādod iespēja "krieviem pavaldīt".

Foto: Publicitātes attēli

Kovalnoks arī publicējis attēlu ar iespējamo teritoriālo "Latgales Tautas Republikas" iedalījumu, piebilstot, ka "es esmu latgalietis". Savukārts kāds cits vīrietis – Aleksandrs Žguns – ievietojis attēlu ar jaunradītu "Latgales Tautas Republikas" karogu.

Foto: Publicitātes attēli

Kādā citā komentārā viņš skaidro, ka tā ir "zelta Latgales karte", par kādu sapņo lielākā daļa latgaliešu.

Drošības policija (DP) ir informēta par iepriekš minētajiem attēliem un veic pārbaudi savas kompetences ietvaros, portālu "Delfi" informē DP.

Katrs šāds gadījums tiek vērtēts individuāli. "Idejas, kas vērstas uz Latvijas Republikas Satversmē nostiprinātā valsts teritoriālās vienotības principa apšaubīšanu, paušana un izplatīšana publiskajā telpā tieši atbilst Krievijas ģeopolitiskajām interesēm," uzsver DP.

Ņemot vērā pieaugušo gadījumu skaitu, kad Latvijas valsts karoga attēls tiek izmantots provokatīvā un Latvijas valsts interesēm neatbilstošā veidā, DP aicina informēt par līdzīga rakstura gadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!