Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajā prokuratūrā atcelts iepriekš Ekonomikas policijā pieņemtais lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu pret bijušo "Parex bankas" vadītāja Valērija Kargina šķirto sievu Tatjanu, kura tiek turēta aizdomās par bezdarbību, novedot uzņēmumu "Imperius" līdz maksātnespējai.

Kā informēja prokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks, prokurors policijas lēmumu par procesa izbeigšanu ir atcēlis un lieta nodota Ekonomikas policijai izmeklēšanas turpināšanai.

Par to, ka Karginai draud vēl viens kriminālprocess, rakstīja laikraksts "Dienas Bizness", publicējot "Baltic Screen" informāciju.

Kargina tiek vainota ļaunprātīgā bezdarbībā, kas novedusi līdz maksātnespējai viņas mātei Elvīrai Iņušovai un biznesa partnerim piederošu kompāniju.

Rīgas apgabaltiesa jau sākusi izskatīt krimināllietu, kurā Kargina un Iņušova apsūdzētas par dokumentu viltošanu un krāpšanu lielā apmērā. Šīs krimināllietas pamatā ir abām uzņēmējām uzrādītā apsūdzība par uzņēmuma pamatkapitāla nelikumīgu palielināšanu ar nolūku iegūt kontrolpaketi vairākus miljonus latu vērtajā SIA "Imperius", "izspiežot" no tās Iņušovas sākotnējo kompanjonu Andreju Kalēju.

Taču Kalējs vērsies tiesībsargājošās iestādēs ar jaunu iesniegumu, vainojot Karginu arī ļaunprātīgā bezdarbībā, kas novedusi viņu kopīgo uzņēmumu "Imperius" līdz maksātnespējai.

Saskaņā ar lietas materiāliem prasību par "Imperius" maksātnespēju tiesā iesniegusi grāmatvedības kompānija "Intols", kurai uzņēmums palicis parādā, bet Kargina, kas ir tā vienīgā amatpersona, neesot veikusi nekādas darbības, lai tiesā aizstāvētu savu kompāniju, līdz ar to tiesai nekas cits nav atlicis kā izsludināt maksātnespēju.

Pēc Kalēja domām, Kargina padarījusi bezvērtīgas uzņēmuma kapitāla daļas, jo "Imperius" nodrošinātais kreditors "Swedbank" realizēs savas ķīlas tiesības un atsavinās uzņēmuma nekustamo īpašumu par kredīta summu vai pat zemāku. Uzņēmēja zaudējumi no Karginas bezdarbības būs vismaz 1,5 miljoni eiro (1,05 miljoni latu), jo 2007.gadā "Imperius" piederošo nekustamo īpašumu vērtība, pēc vērtētāju domām, bijusi 3,17 miljoni latu, bet viņam pieder puse kompānijas kapitāldaļu.

Ekonomikas policija pēc šī iesnieguma ierosināja kriminālprocesu, kurš tika izbeigts, bet Kalējs šo lēmumu pārsūdzēja Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajā prokuratūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!