Prokuratūra lūdz pagarināt pirmstiesas izmeklēšanas termiņu kriminālprocesā, kurā dažādos noziegumos apsūdzēts Ventspils mērs Aivars Lembergs, portālu "Delfi" informēja prokuratūrā.
Ar lūgumu pirmstiesas izmeklēšanas termiņu pagarināt uz trim mēnešiem prokuratūra vērsusies Rīgas Centra rajona tiesā. Izmeklēšanas termiņa pagarinājumu lūdz kriminālprocesā, kurš pērn jūlijā izdalīts no tā dēvētās Ventspils amatpersonu krimināllietas. Minētajā krimināllietā Lembergam uzrādītas apsūdzības kukuļņemšanā, naudas atmazgāšanā un amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanā.

Iepriekš laikraksts "Diena" rakstīja, ka lūgums attieksies uz izmeklēšanu, kas saistīta ar Lemberga patiesās ietekmes noskaidrošanu Ventspils uzņēmumos. Šo informāciju laikrakstam apstiprināja arī ģenerālprokurors Jānis Maizītis. Prokuratūra pagarinājumu lietā lūdz, jo minētajā lietā beidzas Kriminālprocesa likumā noteiktais pirmstiesas izmeklēšanas termiņš – 18 mēneši no apsūdzības brīža.

Laikraksts iepriekš rakstīja, ka lūgums par termiņa pagarinājumu attiecas uz apsūdzību, ko Lembergam uzrādīja 2006.gada 20.jūlijā. Šī apsūdzība pamatā saistīta ar aizdomām par viņa tiešu saikni ar a/s "Kālija parks" Šveicē reģistrēto līdzīpašnieci "Multinord AG". Šim lūgumam par termiņa pagarinājumu nav saistības ar citām Lemberga apsūdzībām, kuru ietvaros viņam noteikts mājas arests.

Neoficiālas ziņas, kas ir laikraksta rīcībā, liecina, ka termiņa pagarināšanu prokuratūra lūdz gan tāpēc, ka daļas Lemberga lietas nodošana tiesai prasa lielo tehnisko darbu, gan tāpēc, ka lietā aizvien tiek gaidīti tiesiskās palīdzības lūgumi no atsevišķām ārvalstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!