Jelgavas pilsētas un rajona policijas pārvalde (JPRPP) krimināllietu pret tā dēvēto "dvēseļu pētnieku" Jāni Štokni-Kalnu kriminālvajāšanas sākšanai nodevusi Jelgavas pilsētas prokuratūrai, informēja JPRPP preses sekretāre Ieva Sietniece.
Kā informēja Jelgavas pilsētas prokuratūras prokurore Sandra Mīļā, prokuratūra lietu ir saņēmusi, taču sīkāka informācija par lietu netiks sniegta. Kā ziņots, maijā pēc laikraksta "Zemgales Ziņas" darbinieku un Jelgavas iedzīvotājas Ilgas Vilkas iesniegumiem tiesā Jelgavā ierosināta krimināllieta pret "Dvēseļu pētnieku kluba" vadītāju Jāni Štokni-Kalnu pēc Krimināllikuma 156. un 157.panta - par goda aizskaršanu un neslavas celšanu.

Laikraksta darbinieki no Štokņa-Kalna pārstāvētā mediju centra "Laija" vairāk nekā mēnesi regulāri saņēma laikraksta galvenās redaktores Ligitas Timmas nāvi vēstošas vārsmas. "Laijieši" iecienījuši arī pašlaik slēgto "Zemgales Ziņu" interneta mājas lapas viesu grāmatu, kurā "melu sērgas nesējus" - laikraksta darbiniekus - solīts gan "izolēt no sabiedrības", gan "dzīvus sadedzināt".

Tā dēvētais "dvēseļu pētnieks" uzstājīgi kritizējis arī Reliģisko lietu pārvaldes (RLP) darbību, pārpludinot to ar dažāda satura vēstulēm, ironiskiem, pret RLP darbiniekiem un īpaši pret vadītāju Ringoldu Balodi vērstiem dzejoļiem, karikatūrām utt. Neskaitāmas vēstules ar sūdzībām par RLP darbu sūtītas arī Ministru prezidentam, Valsts prezidentei, Valsts cilvēktiesību birojam un citām institūcijām.

Iepriekš lūgumu Ģenerālprokuratūrai izvērtēt pamatskolas izglītību guvušā Štokņa-Kalna rīcību, diendienā traucējot AS "Diena" ietilpstošā laikraksta "Zemgales Ziņas" darbību, paudis laikraksts AS "Diena". Arī RLP vadītājs Ringolds Balodis iepriekš nosūtījis vēstuli ģenerālprokuroram Jānim Maizītim, lūdzot veikt pasākumus, lai pasargātu RLP darbiniekus no "dvēseļu pētnieka" Jāņa Štokņa-Kalna dažāda rakstura aktivitātēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!