Foto: Valsts policija
Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par vīrieša slepkavību pagājušā gada nogalē Ventspilī, lietu nododot prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pagājušā gada 21.decembrī kādā no daudzdzīvokļu nama dzīvokļiem Ventspilī tika atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – durtu brūci krūškurvī. Valsts policija notikuma vietā uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja 1967. gadā dzimušu sievieti.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka kopīgas iedzeršanas laikā izcēlies konflikts, kurā sieviete ar nazi vienreiz iedūrusi vīrietim krūškurvī, trāpot tieši sirdī. Aizturētā sieviete ir ventspilniece, kura jau iepriekš nonākusi policijas redzeslokā. Pēdējo reizi sieviete tiesāta pirms aptuveni 15 gadiem arī par slepkavību, kas izdarīta citā reģionā Latvijā. Patlaban viņai piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Valsts policijā par notikušo tika sākts kriminālprocess par slepkavību. Valsts policijas vērtējumā izmeklēšana šobrīd ir pabeigta, un kriminālprocess nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. Krimināllikums par šādu noziegumu paredz sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!