Foto: DELFI

Naktī uz pirmdienu, 21. novembri, Rīgas pašvaldības policijas darbinieki Purvciemā pamanījuši uz zemes iemigušu vīrieti, kurš pēc pamodināšanas uzbrucis policistam, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Kārtības sargi piegājuši pie vīrieša, pamodinājuši viņu un jautājuši, kāpēc viņš nakts laikā guļ uz zemes un vai ir nepieciešama medicīniskā palīdzība. Vīrietis uz policistu jautājumiem atbildējis ar cieņu aizskarošu izteicienu, taču pēc brīža atvainojies un izteicis vēlmi doties mājās. Sarunas laikā no vīrieša bija jūtama spēcīga alkohola smaka.

Policisti lūguši iereibušo kungu pienākt pie operatīvā transportlīdzekļa, lai pārbaudītu viņa datus. Nezināmu iemeslu dēļ vīrietis centies pienākt pie policista ļoti tuvu. Kārības sargs lūdzis iereibušo kungu atkāpties un netraucēt viņam pildīt savus amata pienākumus, taču vīrietis turpinājis policistam tuvoties.

Tā kā vīrietis nereaģēja, policists ar roku viņu pavirzījis nost no sevis, taču iereibušais kungs negaidīti iesitis policistam ar dūri pa galvu.

Persona aizturēta un nogādāta dežūrdaļā, kur viņa izelpā pārbaudīta alkohola koncentrācija. Pārbaudē konstatēts, ka vīrietis ir 2,27 promiļu reibumā.

Policistam pēc sitiena kļuvis slikti, tāpēc izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki. Apskatot policistu, mediķi konstatējuši, ka hospitalizācija viņam nav nepieciešama.

Izvērtējot notikušā apstākļus, pieņemts lēmums vīrieti nogādāt Valsts policijā par uzbrukumu valsts varas pārstāvim. Likums paredz, ka par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai sakarā ar tās likumisku dienesta darbību soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!