Foto: F64
Ozolnieku novadā kādai 1996.gadā dzimušai meitenei draud cietumsods, jo viņa telefoniski pajokojusi par privātmājā ievietotu spridzekli, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Policisti trešdien ap pulksten 12:55 saņēma informācija no iedzīvotājas, ka uz viņas privātmājas telefonu piezvanīts un paziņots par spridzekli mājā. Notikuma vietā ieradās operatīvie darbinieki un pārbaudē spridzekli nav atraduši.

Kriminālpolicija neilgi pēc notikušā jau noskaidroja aizdomās turēto personu – 1996.gadā dzimušo meiteni. Policija atgādina, ka ar tādām lietām nedrīks jokot.

Tagad pret personu ir uzsākts kriminālprocess par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu iestādē, uzņēmumā vai citā objektā vai novietošanu iestādes, uzņēmuma vai cita objekta ārpusē. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām.

VP Jelgavas iecirkņa policijas darbinieki izmeklēšanas laikā noskaidros arī motīvu, kas pamudināja uz šādu rīcību. Tāpat tiks skaidrots, vai šajā noziedzīgajā nodarījumā iesaistītas arī citas nepilngadīgas personas. Policija izmeklēšanā noskaidros arī kaitējuma apmēru, kādu ar savu rīcību nodarīja aizdomās turētā persona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!