No "Strautiņu" mācību un pāraudzināšanas iestādes trešdien aizbēguši trīs zēni, informē "Strautiņu" mācību un pāraudzināšanas iestādes direktors Jurijs Jevdokimovs.
Divi izbēgušie ir dzimuši 1986.gadā, viens - 1985.gadā. Divi no viņiem ir jelgavnieki, viens rīdzinieks.

"Viens no viņiem no "Strautiņiem" bēdzis jau piecas reizes, otrs - trīs. Vienam no puišiem palika pusotrs mēnesis līdz termiņa beigām pāraudzināšanas iestādē. Ir aizdomas, ka aizbēgušie pirms tam ir apzaguši savus draugus," teica Jevdokimovs.

Viņš kopā ar darbiniekiem līdz pusnaktij meklējuši bēgļus skolas tuvumā esošajā mežā. Visi ceļi bija noslēgti, taču zēni uz tiem neiznāca.

"Viņi speciāli nogaidīja. Zina, ka mēs nevaram visu nakti stāvēt uz ceļiem," teica Jevdokimovs.

Direktors skaidroja, ka "tie ir tādi bērni, kas pieraduši pie zināmas brīvības", taču "Strautiņos" "viņiem tās brīvības nav". Tāpēc, tiklīdz ir iespēja bēgt, zēni to izmanto.

Iepriekš no "Strautiņiem" bija aizbēguši seši pusaudži. Trīs no tiem atradušies un pašlaik atrodas Rīgā, Alises ielā. 6.aprīlī no "Strautiņiem" braukšot pakaļ bēgļiem.

Līdz ar to nezināmā prombūtnē pašlaik ir seši audzēkņi. Skolā uz vietas atrodas 81 audzēknis.

11.aprīlī Jevdokimovam jābūt Izglītības un zinātnes ministrijā, kur tikšot runāts par skolas darbu, tai skaitā par viņa piemērotību direktora amatam.

"Strautiņu" mācību un pāraudzināšanas iestādē ievieto zēnus no 11 līdz 16 gadiem. Tie ir pusaudži no visas Latvijas, kas te nonāk ar tiesas spriedumu par dažādiem likumpārkāpumiem.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns iepriekš izteicis uzskatu, ka "Strautiņu" direktors steidzami jāatbrīvo no amata, jo daudzus gadus ir zinājis par bērnu tiesību pārkāpumiem, tostarp seksuālu izmantošanu, skolā, bet nav atbilstoši rīkojies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!