Ceturtdienas vakarā Jelgavā Pavasara un Jēkaba ielas krustojumā izskalotā bedrē iekrita vieglā automašīna “Peugeot”. Negadījums noticis būvētāju vainas dēļ, jo viņi neatbilstoši tehnoloģijai aizbēruši ūdensvada remonta laikā izrakto bedri, ziņo “Zemgales ziņas”.
Policija izsaukumu uz notikuma vietu saņēmusi īsi pirms pulksten deviņiem ceturtdienas vakarā. Noskaidrojās, ka automašīnas “Peugeot” vadītājs ar savu transporta līdzekli iegāzies izskalotā bedrē, kas slēpusies zem peļķes, un nopietni sabojājis spēkrata priekšējo daļu. Šajā vietā notiek ūdensvada rekonstrukcijas darbi, ko veic SIA “GAMI”.

Par notikušo nekavējoties informēts projekta būvuzraugs. “Kad ierados notikuma vietā, automašīna no bedres jau bija izvilkta. Konstatēju, ka bedre radusies izskalojuma dēļ. Bija plīsis ūdensvads, un tādējādi no apakšas ārā skalots ceļš,” laikrakstam pastāstīja būvuzraugs Jānis Zvidriņš.

Par galveno šādas situācijas iemeslu speciālists min būvnieku nepareizi vai pavirši veiktu darbu, aizberot remontdarbiem izrakto bedri. Turklāt būvnieki nepareizi izvietojuši ceļa zīmes, kas autovadītājus brīdinātu par bīstamo ceļa posmu. “Lai gan ceļa zīme “Braukt aizliegts” tur bija uzlikta, tās papildzīme norādīja – braukt nedrīkst tikai pa labi, līdz ar to šoferis Ceļu satiksmes noteikumus nepārkāpa,” uzsver Zvidriņš.

Piektdienas rītā minētajā krustojumā jau strādāja būvnieki, kas notikušo komentēt nevēlējās un pat iebilda pret fotografēšanu. Kā novēroja laikraksts, Pavasara iela bija applūdusi abos virzienos, bet strādnieki no atkal izraktās bedres smēla laukā dubļus.

Viens no tuvējās mājas iemītniekiem šausminājās, ka būvnieku nolaidības dēļ cieš iedzīvotāji. “Sabojāja automašīnu, bet tagad vēl bez brīdinājuma esam palikuši bez ūdens. Tā jau ir cūcība,” viņš uzskata.

Tā kā notikušais ir būvnieku vaina, viņi remontdarbus un nepieciešamo ūdensvada daļas maiņu veica par saviem līdzekļiem. Piektdien līdz pulksten 14.30 darbi bija izdarīti un ūdenspiegāde iedzīvotājiem atjaunota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!