Foto: LETA

Rēzeknē pagājušās nedēļas nogalē notikusi dubultslepkavība, pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Vīrietis noslepkavojis savu dzīvesbiedri un viņas brāli. Slepkavības iemesls ir sadzīves konflikts.

Kā informēja VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova, 9.februārī policija saņēma informāciju, ka Rēzeknē kādā dzīvoklī atrodas divu cilvēku līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm - uz cietušo personu ķermeņiem konstatētas, grieztas un sistas brūces.

Izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka ar šo noziedzīgo nodarījumu, iespējams, ir saistīts kāds 1973.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs, kurš dažas stundas vēlāk operatīvo pasākumu laikā tika aizturēts. 10.februārī vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, kāds 1973.gadā dzimis vīrietis, kopā ar 1972.gadā dzimušo sievieti un 1973.gadā dzimušo vīrieti ir lietojis alkoholiskus dzērienus. Starp iespējamo vainīgo un cietušajiem bija izcēlies konflikts, kas parauga kautiņā, kura gaitā cietušajiem tika nodarīti dažādi miesas bojājumi.

Tajā pašā dienā operatīvas meklēšanas rezultātā iespējamais vainīgais tika atrasts un aizturēts. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 118.panta 2.daļas par slepkavību, ja ir noslepkavotas divas vai vairākas personas. Nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Par šādu pārkāpumu vainīgās personas soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!