Foto: Valsts robežsardze

Piektdien, 26. jūnijā, Riebiņu novadā Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Speciālo operāciju dienesta "Sigma" operatīvā grupa, sniedzot atbalstu Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonām, pēc ilgstošas vajāšanas aizturēja bruņotu veikala aplaupītāju, portāls "Delfi" uzzināja robežsardzē.

Vīrietis tika aizturēts Riebiņu novada Galēnu pagasta apdzīvotā vietā Maltas Trūpi. Viņš, draudot pārdevējai ar šaujamierocim līdzīgu priekšmetu, bija aplaupījis veikalu.

Aizturēšanas laikā vīrietis uzvedās agresīvi, pretojās un mēģināja sagrābt dienesta ieroci, kā rezultātā robežsargi bija spiesti pielietot fizisko spēku.

Pie vīrieša tika konstatēts pistolei līdzīgs priekšmets un somiņa ar naudu.

Vīrietis ievietots Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 4. daļas, kas par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas, vai ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, vai ja tā izraisījusi citas smagas sekas, kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Svētdien, 28.jūnijā, personai piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!