Foto: Valsts policija

Valsts policija Rīgā aizturējusi vīrieti, kurš tirgojis un glabājis dažāda veida narkotikas, tostarp īpaši bīstamo metilfentanilu jeb „balto ķīnieti”, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Rīgas Teikas iecirkņa darbinieki saņēma informāciju par kādu vīrieti, kurš, iespējams, glabā un tirgo narkotiskās vielas. Pārbaudot saņemto informāciju, policijas darbinieki noskaidroja aizdomās turamo personu.

Veicot sankcionētu kratīšanu aizdomās turamā vīrieša dzīvesvietā, policisti atrada un atsavināja 37 gramus īpaši bīstamo metilfentanila jeb „baltā ķīnieša”, 53,2 gramus metamfetamīna, 2,35 gramus heroīna, kā arī 27 klonazepāma tabletes.

Melnajā tirgū atsavināto narkotiku vērtība pārsniedz 6700 eiro, liecina Valsts policijas aplēses.

Policisti aizturēja 1972.gadā dzimušo narkotiku tirgoni un noskaidroja, ka viņš jau iepriekš ir tiesāts par narkotisko vielu glabāšanu.

Patlaban pret aizturēto ir sākts kriminālprocess par neatļautu narkotisko vielu realizāciju. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot manu vai bez mantas konfiskācijas, un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!