Foto: Valsts policija
21. oktobrī pirms pusnakts Valsts policija saņēmusi informāciju no cietušā, ka nesen iepazīts vīrietis, kurš ciemojies viņa dzīvoklī Rīgas centrā, nolaupījis ievērojamu naudas summu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizdomās turētais iepriekš redzējis, ka saimniekam kabatā atradusies nauda, jo iepriekš viņi abi bija gājuši iepirkties.

Ciemošanās laikā nesen iepazītais vīrietis kļuvis agresīvs. Viņš sācis pieprasīt atdot viņam naudu. Vīrietis atteicis izpildīt prasību, tāpēc iereibušais ciemiņš izvilcis nazi un iegriezis dzīvokļa saimniekam rokā, atņemot visu kabatā esošo naudu – 1450 eiro.

Pēc tam ļaundaris nolaupījis dzīvokļa atslēgas un izskrējis ārā, ieslēdzot saimnieku un vēl dažus dzīvoklī esošos cilvēkus. Saimnieks no dzīvokļa izkļuvis, jo viņam bijis vēl viens atslēgu komplekts.

Piektdien, 27. oktobrī, sadarbībā ar prokuratūru aizdomās turētais pusmūža vīrietis aizturēts. Nolaupītās atslēgas un nauda pie viņa netika atrasta.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 1. daļas – par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs, naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tiesa aizdomās turētajam piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!