Foto: Shutterstock
Pirmdien, 7. janvārī, Valsts policijā saņemts izsaukums uz kādu izglītības iestādi Rīgā, kur desmit gadus vecai meitenītei uz rokām un kājām konstatēti asinsizplūdumi, kurus, iespējams, nodarījusi viņas māte, informē policijā.

Lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus, policija sākusi administratīvo lietvedību.

Izglītības iestādes darbinieki pamanījuši, ka 2008. gadā dzimušai meitenītei uz rokām un kājām ir zilumi. Lai konstatētu, no kurienes tie radušies, tika pieaicināts sociālais darbinieks un medmāsa. Meitenīte izstāstījusi, ka iepriekšējā dienā viņu ar siksnu esot situsi māte, kura tobrīd atradusies alkohola reibumā.

Cietušo meitenīti apskatīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests darbinieki. Konstatējot, ka viņas veselības stāvoklis ir apmierinošs un hospitalizācija nav nepieciešama, meitenīte nogādāta krīzes centrā.

Policistiem līdz šim nav izdevies sastapt cietušās meitenes māti un noskaidrot notikušā apstākļus. Izglītības iestādes darbinieki ir informējuši bērna māti par to, ka meitenīte atrodas krīzes centrā.

Noskaidrots, ka 1983. gadā dzimusī bērna māte jau iepriekš nonākusi policijas redzeslokā par līdzīgu gadījumu.

Saistībā ar notikušo ir uzsākta administratīvā lietvedība par fizisku un emocionālu vardarbību pret bērnu. Likumsargi turpina skaidrot notikušā apstākļus. Tāpat par notikušo ir informēta gan bāriņtiesa, gan sociālais dienests.

Policija pateikusies izglītības iestādes darbiniekiem, kuri bijuši vērīgi un rīkojušies atbilstoši situācijai, par cietušo meitenīti paziņojot atbildīgajiem dienestiem.

Tāpat iedzīvotāji aicināti nebūt vienaldzīgiem un aizdomu gadījumā, ka kādā ģimenē bērns netiek pienācīgi aprūpēts vai viņam draud citas briesmas, par to nekavējoties ziņot policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!