Foto: Valsts policija

Otrdien, 18. oktobrī, Valsts policija aizturējusi trīs personu grupu, kas vismaz pusgadu Rīgas apkārtnē pastrādājusi vairākas zādzības no automašīnām, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Likumsargu rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētie jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā un sodīti par mantiskiem noziegumiem. Aizdomās turētie ir 1982. gadā un 1984. gadā dzimušie vīrieši un 1987. gadā dzimusi sieviete.

Foto: Valsts policija

Viens no aizdomās turētajiem vīriešiem aizvien izcieš sodu par iepriekš veiktajiem noziegumiem, izpildot piespiedu darbu. Vietā, kur vīrietis strādājis piespiedu darbu, likumsargi 18. oktobrī viņu arī aizturējuši. Savukārt pārējos līdzdalībniekus policija aizturējusi ap pusdienlaiku abu kopīgajā dzīves vietā, kur arīdzan glabājušās, iespējams, nozagtās mantas.

Policijai ir aizdomas, ka personu grupa aptuveni pusgadu apzagusi vairākas automašīnas. Zādzības veiktas, izsitot automašīnas logu un paņemot no tās visas vērtīgās mantas, tostarp dažādus juvelierizstrādājumus. Baložu iecirkņa teritorijā vien fiksēti vismaz pieci tādi gadījumi.

Par nodarīto policijā sākts kriminālprocess. Par nodarīto var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!