Foto: DELFI
Laikā no 26. janvāra līdz 29. janvāram pašvaldības policisti Rīgā aizturējuši četrus nepilngadīgus jauniešus ar marihuānu.

Rīgas pašvaldības policijā portālu "Delfi" informēja, ka 26. janvārī neilgi pēc pulksten 15 Centra pārvaldes darbinieki vecpilsētā, pamanījuši divus jauniešus, kuri, ieraugot policijas tuvošanos, strauji nogriezušies un ik pa laikam ejot atskatījušies. Policisti nolēmuši noskaidrot jauniešu aizdomīgās uzvedības motīvus un viņus apturējuši.

Pārrunu laikā viens no viņiem sācis nervozēt un pēkšņi meties bēgt. Viņu pārsimts metrus tālāk apturējis Valsts policijas darbinieks. Puisis nodots Rīgas pašvaldības policijas darbiniekiem.

Policija noskaidrojusi, ka jaunieša bēgšanas iemesls bijusi pie puiša atrastā nezināmas izcelsmes balta pulverveida viela, kā arī zaļganbrūns augu izcelsmes maisījums.

Pēc dažām stundām citi Centra pārvaldes darbinieki, apsekojot jauniešu pastāvīgās pulcēšanās vietas, ievērojuši divus jauniešus, kuri, pamanot likumsargus, nervozi un ātri devušies prom. Arī šajā gadījumā policisti nolēmuši pārbaudīt jauniešu aizdomīgās uzvedības motīvus un viņus apturējuši.

Sarunas laikā policija ievērojusi, ka abām personām paplašinātas acu zīlītes. Pārmeklējot vienu no viņiem, konfekšu kārbiņā kārtības sargi atraduši iepakojums ar zaļganbrūnu augu izcelsmes maisījumu.

Savukārt 29. janvārī neilgi pēc pulksten 2 Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki patrulējot pamanīja kādu jaunieti, kurš bija manāmā narkotisko vielu ietekmē. Puisis apturēts un, jautājot par aizliegto vielu lietošanu, viņš atzinies, ka smēķējis marihuānu.

Visos gadījumos personu datu pārbaudēs noskaidrots, ka pārkāpēji ir nepilngadīgi. Aizdomās par narkotisko vielu glabāšanu un lietošanu jaunieši nogādāti Valsts policijā turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!