Foto: DELFI Aculiecinieks

Rīgas jahtu regates laikā Valsts policijas Speciālo uzdevumu biroja darbinieki pēdējās divās dienās pārbaudījuši vairākus ūdens transportlīdzekļu vadītājus Rīgas ostas tuvumā un noformējuši sešus administratīvo pārkāpumu protokolus, portālu “Delfi” informēja Valsts policijā.

Protokoli noformēti par transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentu neesamību un braukšanu bez ūdens transporta līdzekļa vadītāja apliecībām, bet vienam vadītājam arī atņemtas vadītāja tiesības par ūdens transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

Tāpat noformēti protokoli par drošības prasību neievērošanu - braukšanu bez drošības vestes un glābšanas riņķiem.

Policija vasaras sezonas laikā pievērš pastiprinātu uzmanību peldlīdzekļu kontrolei. Biežākie pārkāpumi ir transportlīdzekļa vadīšanai derīgu dokumentu neesamība un drošības prasību neievērošana.

Policija aicina ūdens transportlīdzekļu vadītājus atbildīgi izturēties pret ūdens satiksmes noteikumu prasībām. Kategoriski aizliegts sēsties pie ūdens transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā.

Ūdens transportlīdzekļa vadītājam jābūt līdzi attiecīgai vadītāja apliecībai, kā arī transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentiem. Pirms došanās ceļā, jāpārliecinās, ka uz transporta līdzekļa ir visi nepieciešamais drošības aprīkojums, kā arī obligāti jāievēro zīmju prasības braucot cauri tiltu ailēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!