Foto: LETA
Trešdien, 27.maijā, Rīgas lidostā robežsargi aizturējuši Sīrijas pilsoni, kurš mēģinājis iebraukt Latvijā, izmantojot viltotu Rumānijas personas identifikācijas karti, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē.

No Atēnām ieceļojošais Sīrijas pilsonis aizturēts un par viltotu dokumentu izmantošanu sākts kriminālprocess. 1990.gadā dzimušais vīrietis ievietots Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Silenes robežkontroles ieceļot Latvijā robežsardze liegusi deviņiem Gruzijas pilsoņiem, kuriem nav bijušas derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Savukārt lidostā "Rīga" ieceļošana Latvijā liegta divām Ukrainas pilsonēm. Ārzemnieces nav varējušas pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus. Personas nosūtītas atpakaļ uz izceļošanas valstīm.

Savukārt Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktā kādai Latvijas nepilsonei pase nav bijusi derīga ceļošanai ārpus Šengenas zonas. Vēl Rīgas lidostā robežsargi fiksējuši vienu nepilngadīgu Latvijas pilsoni, kuram nav bijusi vecāku notariāli apliecinātas piekrišanas patstāvīgai izceļošanai no valsts. Abām personām liegta izceļošana no Latvijas.

Valsts robežsardzes trešdien uz ārējām robežām un valsts iekšienē kopumā pieķērusi 32 likumpārkāpējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!