Foto: Valsts policija
Piektdien Rīgas ostā aizturētās kokaīna kravas aptuvenā tirgus vērtība ir 14 miljoni latu un tas uz Latviju atceļojis no Bolīvijas, žurnālistiem preses konferencē trešdien sacīja Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) Uģis Araks.

Foto galerija

Viņš uzsvēra, ka izņemtais kokaīns ir bijis ļoti labas kvalitātes un viena grama cena tirgū varētu būt ap 70 latiem. Policija informē, ka kopumā kravā bijuši aptuveni 202,5 kilogrami narkotiku. Kokaīns bija safasēts 405 briketēs.

Narkotikas iekrautas kuģī kādā Bolīvijas ostā. Kravas kuģis, kurš izbrauca no kādas ostas Bolīvijas, devās gar Ekvadoru uz Nīderlandi, bet tā galapunkts bija Rīga. Tālāk krava uz Krieviju bija jāved pa sauszemi, stāstīja policijā.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka narkotikas bija domātas izplatīšanai Austrumu tirgū, stāstīja Araks. Kravas saņēmējs pavaddokumentos bija norādīts kāds Krievijas uzņēmums. Kravā vesti parketa dēlīši, starp kuriem aizliegtās vielas noslēptas. Policija norāda, ka narkodarboņi izdomā dažādus veidus, kā pārvadāt narkotikas, piemēram, Lietuvā atklātajā kravā kokaīns bijis noslēpts saldētās zivīs.

Sakarā ar šo atradumu policija pagaidām nav aizturējusi nevienu personu. Ir nopratināti vien divi liecinieki – Latvijas pilsoņi, kurā muitā kravu atmuitojuši.

Krava atklāta, turpinot ilgstošu izmeklēšanu, kuras rezultātā pērn maijā starptautiskā operācijā Ekvadorā par aptuveni četru tonnu kokaīna kontrabandas organizēšanu no Ekvadoras uz Eiropas valstīm aizturēts Latvijas organizētās noziedzīgās grupas līderis un vairāki viņa līdzdalībnieki. Tāpat pērn maijā un jūnijā Latvijā, Vācijā un Nīderlandē tika aizturēti vairāki citi grupas dalībnieki, kas organizēja grupas noziedzīgās darbības starptautiskā līmenī, informē policija.

Araks pieļauj, ka aizturēto bandas vadoņu vietā nākuši jauni līderi, kuri aizsākto rūpalu turpina viņu vietā.

Kokaīna krava Rīgas ostā atklāta pagājušajā piektdienā, sadarbojoties ONAP, Muitas kriminālpārvaldei, Lietuvas Kriminālpolicijas birojam, kā arī ASV, Krievijas un Ekvadoras tiesībsargājošajām iestādēm.

ONAP turpina izmeklēšanu ar mērķi noskaidrot noziedzīgajā nodarījumā iesaistītās personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!