Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Piektdien Grebņevas robežkontroles punktā robežsargi aizturēja Krievijas pilsoni – kukuļdevēju, kurš robežsargam piedāvāja kukuli 30 eiro apmērā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts robežsardzē.

Veicot kravas automašīnu rindas administrēšanu, uz autoceļa A13 robežsargi konstatēja kādu Latvijā ieceļojošu Krievijas pilsoni, kurš vēlējās, lai robežsargi izsniedz kravas automašīnu kontroles talonu kravas automašīnai, kura ieradīsies Latvijā pēc dažām dienām.

Vīrietis robežsargiem piedāvāja 30 eiro, kas bija paredzēti kā kukulis, lai robežsargi izsniedz kravas automašīnu kontroles talonu transportlīdzeklim, kurš neatrodas kravas automašīnu rindā.

Par kukuļdošanu pret Krievijas pilsoni uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas, persona atzīta par aizdomās turēto, personai piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods desmit līdz divu tūkstošu Latvijas Republikas noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!