Foto: LETA
Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītājs Aleksejs Rosļikovs (S) kriminālprocesā par darbību, kas vērsta uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu, ir liecinieka statusā.

Neminot personas vārdu, Valsts drošības dienestā (VDD) portālam "Delfi" norādīja, ka persona šobrīd nav aizturēta un viņai patlaban ir liecinieka statuss. Iepriekš, atsaucoties uz Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā esošo informāciju, vēstījām, ka trešdien, 24. aprīlī, Valsts drošības dienests (VDD) veicis kratīšanu Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Rosļikova kabinetā. Pēc kratīšanas Rosļikovs operatīvo darbinieku pavadībā esot pametis Rīgas domi.

VDD darbinieki paviesojušies arī Rosļikova mājās, savukārt vēstīja LETA, atsaucoties uz neoficiālu informāciju. VDD portālam "Delfi" norādīja, ka trešdien, 24. aprīlī, VDD veic tiesas sankcionētas procesuālas darbības vairākos objektos.

Procesuālās darbības tiek veiktas kriminālprocesā, kas sākts pēc Krimināllikuma 78. pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm. Šis likuma pants paredz kriminālatbildību par darbību, kas vērsta uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu.

VDD veiktās darbības saistītas ar šī gada februārī izplatītajām skrejlapām, uz kurām pausts aicinājums ierasties uz partijas "Saskaņa" atbalsta mītiņu, vēstīja LETA. Tāpat darbības, iespējams, veiktas saistībā ar sociālo tīklu vietnē "Facebook" esošās lapas "101. kilometrs" aktivitātēm. Šajā platformā tiek publicēti ieraksti, kas bieži vien vēsta par Latviju kā neizdevušos valsti, tostarp, izsmejot pie varas esošos politiķus. Tāpat ierakstos bieži kritizēta Rīgas domes vadība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!