Foto: DELFI
Rušonas pagastā policija aizturēja divus huligānus, kuri ielauzušies kāda vīrieša privātmājā un draudējuši viņam ar ieroci, liecina Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes informācija.

Pirms pusotras nedēļas Preiļu policijas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par huligānismu personu grupā. Tovakar kāds vīrietis informējis, ka viņa privātīpašuma teritorijā ar automašīnu ieradušies divi nezināmi vīrieši, sākuši ķīviņu un piedraudēja iesniedzējam ar pistolei līdzīgu priekšmetu, pēc tam aizbraukuši prom.

Preiļu policijas darbinieki nekavējoties reaģējuši un sākuši meklēt vainīgos. Jau pēc neilga laika aizdomās turētie - 1980. un 1982.gadā dzimušie vīrieši - tika aizturēti Riebiņu novada Rušonas pagastā.

Aizturēšanas laikā viņu automašīnas bagāžas nodalījumā tika atrasts un atsavināts nereģistrēts ierocis. Aizdomās turētajiem (viens no viņiem agrāk sodīts) tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Uzsāktajā kriminālprocesā turpinās izmeklēšana. Par huligānismu personu grupā likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem. Šajā gadījumā draud atbildība arī par ieroča lietošanas noteikumu pārkāpšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!