Foto: AFI

Pēc tam, kad vandāļi sabojājuši autobusa pieturas "Ādažu sanatorija" paviljonu uz Tallinas šosejas Baltezerā, sagruvusi autobusa pietura un traumas guvusi sieviete, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Pieturvietas paviljonam izsists stikls, kā arī pārzāģētas skrūves, kuras satur paviljona konstrukciju. Tādēļ paviljona konstrukcija zaudējusi savu nestspēju un sākusi brukt brīdī, kad pieturā atradušies cilvēki. Brūkošā konstrukcija trāpījusi kādai kundzei.

Par vandālisma faktu "Latvijas Valsts ceļi" gatavo iesniegumu Valsts policijai. Policijā vērsusies arī negadījumā cietusī sieviete. "Diemžēl katru gadu uz valsts ceļiem notiek zādzības un vandālisms, taču šāds gadījums ir pirmo reizi. Bojāt konstrukciju sabiedriskā transporta pieturvietā, apzinoties, ka sabrūkot tā var traumēt cilvēkus, – tā ir noziedzīga rīcība. Pieturvietā varēja atrasties mazi bērni vai gados veci cilvēki. Tas, ka cietusī kundze neguva smagas traumas, ir tikai laimīga sagadīšanās. Te ir darbs tiesībsargājošām iestādēm, vainīgajiem ir jāatbild par šādu nodarījumu," publiskā paziņojumā norādījis "Latvijas Valsts ceļi" valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" darbinieki līdz tumsai pārbaudīs arī visus pārējos pieturvietu paviljonus Tallinas šosejas posmā visā Baltezerā un nepieciešamības gadījumā norobežos bojātos, informē uzņēmumā.

Valsts uzņēmuma apkopotā informācija liecina, ka 2015. gadā valsts ceļu aprīkojumam nodarīti zaudējumi 198 000 eiro apmērā. Pērn uz valsts autoceļiem bojātas vai nozagtas kopumā 148 ceļa zīmes, 145 ceļa zīmju stabi, vairāk nekā kilometrs aizsargbarjeru, 200 metri tiltu margu, trīs autobusu pieturvietu paviljoni, četri autobusu pieturvietu soliņi, pieci apgaismes stabi un viens luksofors. Nozagti arī septiņi kvadrātmetri bruģa un bojāti vēl citi aprīkojuma elementi.

No vainīgajiem un apdrošināšanas sabiedrībām saņemta kompensācija kopumā 106 000 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!