Foto: LETA

Raunas pagasta zemnieku saimniecībā "Griezes" kaimiņu māju suņi nokoduši 24 aitas, ceturtdien vēstīja LTV Ziņu raidījums.

Suņi bija atskrējuši no kaimiņu mājām, un tagad to saimniekam būs jāatlīdzina saimniecībai radušies zaudējumi, portālā "lsm.lv" norāda Vidzemes televīzija.

"Griezes" ir viena no lielākajām aitu saimniecībām, kurā audzē aptuveni 300 aitas. Līdzīgs gadījums jau šajā saimniecībā piedzīvots iepriekš, kad kaimiņu suns nokoda vienu aitu. Kopš tā laika tuvējo māju saimniekiem pieteikts – ja redz, ka suns no mājām aizbēdzis, lai zvana un brīdina. Reiz tā kaimiņi darījuši, bet naktī uz pirmdienu zvana nebija, kaut arī to, ka suns naktī nav mājās, saimnieki zinājuši.

Kad ģimene no rīta saprata, kas noticis, teritorijā meklējuši vainīgos suņus, ko vajadzējis nofotografēt, jo tas ir vienīgais veids, kā pēcāk pieprasīt no suņu saimniekiem kompensāciju. Suņi atrasti fermā līdzās aitām, raksta portāls.

Saimniecība ar suņu saimniekiem arī vienojusies par kompensāciju. 2000 eiro, ko katrs saimnieks apņēmies samaksāt, gan esot minimālā summa par nodarītajiem postījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!